woensdag 30 mei 2012

Het waren 2 fantastische dagen!


Nee, dit stukje gaat niet over de commercial van een bekend uitzendbureau maar over de Utrechtse Fabriek. Een hippe buitenmarkt die afgelopen Pinksteren in het Utrechtse Griftpark werd gehouden. 55 webwinkels konden hier onder perfecte omstandigheden hun handgemaakte waar aan het publiek tonen. Het weer was geweldig en het publiek zelfs nog beter! Onder tropische omstandigheden liepen ze af en aan, enthousiast, vriendelijk,  gezellig en nieuwsgierig naar je producten. Kinderen die lekker aan tafel aanschoven om voor zichzelf of voor mama een broche in elkaar te zetten.

Precies wat een webwinkel af en toe nodig heeft. Normaal speelt het werk zich af op zolder, aan de keukentafel, in de avonduren en op die ene dag dat we niet naar ons andere werk hoeven. Zusje B houdt zich overdag voornamelijk bezig met vergaderen en het achter de computer uitwerken van beleidsplannen. En is helemaal in haar element als ze samen met anderen goede dingen kan bereiken. Zusje A staat overdag voor de klas en geniet volop van 11 en 12 jarigen, maar vindt het ook wel lekker om volwassenen om zich heen te hebben. Dit doorbreken van de wekelijkse routine was ook wat de afgelopen twee dagen zo lekker maakte. Winkeltje spelen voor grote meisjes, enthousiast publiek dat aan de stoffen wilde voelen, met mama belde om te horen hoeveel stof ze nodig had voor het maken van een jurkje voor de kleindochter, gezellige concullega’s met wie je tussen de bedrijven door een praatje maakt over andere leuke markten in Nederland, die aantrekkelijke vijver van het Griftpark waarin je met deze temperaturen wel zou willen springen, en de enthousiaste organisatie die ruimschoots de tijd nam om praatjes te maken met de verschillende deelnemers. Utrechtse Fabriek; wij houden jullie website in de gaten om in te schrijven voor de volgende editie! En ben je met Pinksteren niet geweest? Dan krijg je in september een nieuwe kans! Twee geweldige dagen: vitamientjes voor de ziel!

Wij hoorden van veel vrouwen aan onze kraam dat ze wel een naaimachine hadden en eigenlijk niet zo goed weten wat ze er mee kunnen en hoe ze deze moeten gebruiken. Daarom een goed moment om de naaischolen te presenteren met wie wij samenwerken. Bij deze naaischolen zijn onze pakketten verkrijgbaar en wordt je geholpen met het in elkaar zetten van je eigen PIT. Ook tijdens de Utrechtse Fabriek werden de visitekaartjes enthousiast meegenomen. 



Modevakschool Wouda, Leersum
Bij Modevakschool Wouda kan je echt alle kanten op. Wouda leert je de basis leren én alles wat daar op volgt. Als je echt de smaak te pakken hebt, kan zij je leren je eigen patronen te tekenen, lingerie te maken of kan je een cursus moulage volgen. Wouda heeft passie en maakt ook prachtige leren tassen, riemen en kleding. Ze heeft een prachtige studio in Leersum die van alle gemakken is voorzien. 
www.mvswouda.nl 


Studio Michèle Leeman, Houten
Bij Studio Michèle Leeman leer je kleding te maken, voor jezelf of voor je kinderen. Unieke kledingstukken die je niet in de winkel kunt kopen, en waar niet het hele schoolplein mee loopt. Tijdens de naailessen krijg je advies over stofkeuze, verwerking van de materialen, styling, en “customizing” van het kledingstuk. Goede machines zijn aanwezig. Kortom, naailes anno nu! Voor iedereen die van mode houdt en creatief is. Tevens aanbieder van de KnipMode Cursussen en korte workshops. Meer weten, kijk op www.studio-ml.com
www.studio-ML.com
bannerstudioml3.gif


Modeatelier Moon, Amersfoort
De missie van Modeatelier Moon is mensen enthousiast maken voor het zelf maken van kleding, tassen, huisinrichting, spullen voor de kinderkamer. Kortom het laten ontdekken van je eigen creativiteit.
In haar lichte naaistudio kan je wekelijks terecht voor naailessen in kleine groepen. Monique heeft een speciale groep voor tieners. Er worden ook regelmatig workshops georganiseerd zoals voor het bedienen van de lockmachine, tas maken, handige naaitechnieken en kleur- en stijladvies. Monique geeft ook korte cursussen patroontekenen op hobbyniveau. Na afloop ontvang je een certificaat.
Voor herstelwerkzaamheden als het vervangen van ritsen en korter maken kleding kan Monique je snel en secuur van dienst zijn. Van een mooie lap stof een passend kledingstuk laten maken? Vraag een prijsopgave aan bij Monique van Modeatelier Moon.
www.modeatelier-moon.nl 
logomodeateliermoon.jpg





Dus heb je zin om iets met al die mooie beschikbare stoffen te doen: je kan contact opnemen met deze enthousiaste vrouwen!


Wij gaan hard aan de slag met het kiezen van een nieuwe stoffencollectie (wat voor kleur heeft jullie voorkeur?), nieuwe patronen voor jongens en dames en meer berichten op deze blog.


Vele groeten van Patricia en Renate