woensdag 11 juli 2012

DIY: rokje voor jezelf

De zomer lijkt dan toch echt (weliswaar) met vlagen te zijn begonnen. Tijd voor een rokje voor jezelf.

Al jaren volgen we enthousiast de blog van Mme.Zsazsa, een hippe Belgische die enthousiast vertelt over haar moestuin, heerlijke recepten en het recycleren (schoon woord) van oude t-shirts tot tas en wat al niet meer. Maar bovenal houden wij van haar patronen voor de allermooiste rokjes en kleedjes (nog zo’n schoon woord). In duidelijke taal die je ook zonder wiskundige achtergrond kunt begrijpen, helpt ze je van het knippen van de stof tot het maken van de zoom. En het resultaat is altijd geweldig. Daarom ook meteen haar nieuwe boek ‘Allemaal rokjes’ aangeschaft en aan het werk gegaan. Onze stoffen doen het geweldig met haar patronen. Anderhalve meter stof, een paar uurtjes werk en klaar is weer een mooi exemplaar. Zusje A ziet er schoon uit!

 Zusje A heeft stof gebruikt van Anna Maria Horner uit de serie Innocent Crush. Je kan de stof hier vinden in onze winkel. 

Nu zusje B aan de slag voor een schoon kleedje!


Veel groetjes, Patricia en Renate

woensdag 4 juli 2012

DIY: hoesje voor je telefoon


Dat ziet er leuk uit! Een persoonlijk beschermhoesje voor je smartphone. En je hebt er maar heel weinig stof en tijd voor nodig. De werkbeschrijving is te vinden op de inspirerende blog van By Miekk.

Wij hebben de maten aanpast aan ons eigen toestel: een Samsung Galaxy SII. De afmetingen van dit toestel zijn 12,5 bij 6,5 centimeter. Teken op patroonpapier een rechthoek van 38 bij 11 centimeter, dit is inclusief naad. Het hoesje wordt dan 14,5 bij 9 centimeter. De flap wordt 7 centimeter. Veel plezier met maken! 






Klik hier voor de werkbeschrijving van ByMiekk.

Veel groetjes, Patricia en Renate