woensdag 3 oktober 2012

Couture aan de keukentafel

Als je niet in bezit bent van een lockmachine, en net als zusje A een hekel hebt aan rafelige randjes, is er nu de Engelse naad. Hij was er natuurlijk al een tijdje, maar deze vakantie ontdekt door mij. Hieronder een uitleg.

Knip voor de Engelse naad iets meer naadtoeslag aan; ongeveer 1,6 centimeter.


  1. Leg de panden met de verkeerde kanten van de stof op elkaar. Dit is even wennen en ik kwam er een paar keer net op tijd achter dat ik uit automatisme de stof gewoon met de goede kanten op elkaar gespeld had. Stik de delen op een 0,5 centimeter van de kant af op elkaar.
  1. Strijk de naden plat naar één kant, knip loshangende draadjes af en keer het werk. Nu liggen de goede kanten van de stof op elkaar. Je stikt nu de panden op 1 centimeter van de kant nogmaals aan elkaar vast.

De rafelrand van de stof is nu keurig weggewerkt binnenin het stiksel. Even strijken nog en je hebt de perfecte naadafwerking! Je kunt de naad ook nog dicht op de kant doorstikken, maar dat hoeft niet.


Het is inderdaad ietsje meer werk, maar het resultaat is er dan ook wel naar. Haute couture aan je eigen keukentafel!





Veel groeten,

Patricia en Renate 

PS: de stoffen die je op de foto’s ziet, komen uit onze nieuwe najaarscollectie! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten